Verschil tussen een Novilon vloer en pvc vloer

Novilon vloeren en pvc vloeren worden steeds populairder. Waarschijnlijk heeft u er al wel eens van gehoord. Echter weten veel mensen het verschil tussen een Novilon vloer en een pvc vloer niet. Daarom vertellen wij u in dit artikel graag meer over deze vloeren, welke overeenkomsten er zijn en welke verschillen er zijn.

Novilon vloer

Novilon wordt omschreven als verend vinyl of vinylvloerbedekking. Een andere beschrijving die kenmerkend is voor een Novilon vloer is de stille vloer. Dit komt door de geluiddempende werking van een Novilon vloer. Novilon vermindert namelijk contactgeluid, wat ook fijn is voor uw (onder)buren. Novilon is verkrijgbaar in twee varianten; kamerbreed vinyl en pvc stroken of tegels.

Voordelen Novilon vloer

Zoals hierboven al genoemd is een Novilon vloer erg stil. Daarnaast kent een Novilon vloer diverse andere voordelen. Zo is de vloer heel eenvoudig te onderhouden door hem regelmatig te stofzuigen en zo nu en dan met een sopje en een dweil. Een vloer van Novilon zal niet snel beschadigen dankzij het beschermende laagje. Dit beschermt de vloer tegen krassen en slijtage. Zo kunt u extra lang genieten van een Novilon vloer.

Allura vloer

Een pvc vloer is een houtvrije parketvloer die bestaat uit verschillende lagen pvc. Steeds meer mensen kiezen voor een pvc vloer, omdat dit een goed alternatief is voor parket, laminaat of natuursteen. Doordat pvc vloeren van hoge kwaliteit zijn, kan deze bijna in iedere ruimte toegepast worden.

Voordelen Allura vloer

Een pvc vloer en Novilon vloer lijken veel op elkaar. Veel van de voordelen van een Novilon vloer komen dan ook overeen met die van een pvc vloer. Zo is een pvc vloer ook erg stil, laag in onderhoud en erg stevig.

Novilon vloer of pvc vloer?

Twijfelt u tussen deze twee vloeren en weet u niet welke u moet kiezen? Dan kunt u altijd contact opnemen met een specialist, zoals Forbo Flooring. Zij kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze en het vinden van een vloer die bij uw wensen aansluit.

Bekijk ook onze andere blogs

Soorten Novilon vloeren

Soorten Novilon vloeren

Er zijn veel soorten Novilon vloeren. Bekijk hier de verschillende soorten vloeren die er te verkrijgen zijn en maak uw keuze!

Lees meer...
Voordelen Novilon vloer

Voordelen Novilon vloer

Wanneer u gaat verhuizen, of gewoon op zoek bent naar een nieuwe vloer voor in huis, is de zoektocht pas net begonnen. Waarschijnlijk struint u internet af op zoek naar mooie mogelijkheden voor uw woning, en ook woonwinkels worden druk bezocht. Maar hoe weet u nou welke vloer het beste bij uw woning en leefstijl past? Wij raden u een Novilon vloer aan, en vertellen u dan ook graag de voordelen van een Novilon vloer voor in huis.

Lees meer...
Duurzame vloer kopen

Duurzame vloer kopen

Duurzaamheid is tegenwoordig een begrip geworden. Steeds meer mensen hechten er waarde aan als een product duurzaam is. Op deze manier hebben zij het idee dat ze wat goeds doen voor het milieu, en dat is uiteraard ook waar. Wel is het zo dat duurzaam vaak wat duurder is, maar dat weerhoudt veel mensen er niet van om hiervoor te kiezen.

Lees meer...
Welke Novilon vloer past bij u?

Welke Novilon vloer past bij u?

Er is veel keuze wat betreft Novilon vloeren. Waar moet u rekening mee houden bij het kiezen van een Novilon vloer? Wij geven u handige tips!

Lees meer...
Verschil tussen een Novilon vloer en pvc vloer

Verschil tussen een Novilon vloer en pvc vloer

Bent u op zoek naar een nieuwe vloer en twijfelt u tussen een Novilon vloer en een pvc vloer? Wij vertellen u graag wat meer over deze vloeren. De voordelen, de verschillen en de overeenkomsten.

Lees meer...
Novilon vloer onderhouden

Novilon vloer onderhouden

Het onderhouden van een vloer is erg belangrijk. Wanneer u een vloer goed onderhoudt, gaat deze langer mee en kunt u er nog langer van gaan genieten! Elke vloer heeft ander onderhoud nodig. Zo ook een Novilon vloer. Wij vertellen u in dit artikel graag meer over het onderhouden van een Novilon vloer.

Lees meer...